Iniciar Sesión

Parc de les Vies en calle Julio Just y adyacentes de Alboraia

MENCIÓN

 

PABLO PEÑÍN LLOBELL Y ELISABET QUINTANA SEGUÍ
Situación: Carrer Julio Just i adjacents, Alboraia
Promotor: Ajuntament d'Alboraia
Constructora: ALDESA Construcciones, S.A.
Fotografía: Diego Opazo

L’actuació està situada a Alboraia, municipi veí de la ciutat de València, on surgeix l’oportunitat de soterrar les vies de la lína del metro que dividien el nucli urbà en dues parts, gairebé incomunicades. Aprofitant el projecte de soterrament, l’Ajuntament aposta per convertir l’antiga traça del tren en un passeig per a vianants, un eix urbà lligat a una sèrie d’actuacions municipals amb l’objectiu de crear una nova xarxa d’espais públics que vertebri la ciutat.

Aquest eix, garanteix la connexió transversal entre les dues parts, però busca també tenir un interès per si mateix, allotjant zones de descans i trobada pels ciutadans. El desviament de la línia soterrada en aquest tram ha permés la plantació de vegetació convertint aquest passeig en una nova zona verda.

La proposta presenta una geometria formada per línies trencades amb l’objectiu que el recorregut longitudinal compti amb espais ajacents destinats a diferents usos, zones de descans i trobada dels veïns. S’ha rodejat el recorregut central de jardinesres elevades envoltades per una peça de granit que funciona també de banc, aquest material s’utilitza també en els elements d’encintat com canals i rigoles.

Texto de los autores

¡Comparte!