“Qui som? Què és important per a nosaltres en aquest territori que vivim?”
Un taller per a gent exploradora: curiosa, observadora i amb ganes de dibuixar i jugar.
A partir dels dibuixos del llibre-joc d'Ecosistema València anem a crear escuts (mapes conceptuals molt senzills) que representen el lloc que habita la nostra tribu d’una manera lúdica i divertida.
Aquest taller de dos hores de duració es realitzarà a l'aula taller del CTAC, amb un aforament de 15 xiquets, amb edats compreses entre els 6 i 11 anys. Cal indicar l'edat del xiquet en les observacions a l'hora de fer la inscripció.
En finalitzar aquest taller, es realitzarà l'entrega dels premis als xiquets guanyadors i finalistes del Concurs Escolar de Dibuix que organitza el CTAC, i aquesta edició portava per lema: El patrimoni arquitectònic.
Qui imparteix el taller?: Anneta Santacreu. Il·lustradora autodidacta de formació mixta: arquitecta (UPV, 2007) i art-terapeuta (UPV, 2020), que desenvolupa els seus projectes sobre la base d’aquestes dues formacions que em distingeixen de la resta de professionals del sector. La meva proposta creativa consisteix a crear una sèrie d’àlbums il·lustrats educatius, alhora que lúdics, on es busca oferir una mirada crítica i que propicie el diàleg i la reflexió sobre diferents temes incorporant com a element rellevant el joc, propi dels “llibres de cerca i troba”.
“Ecosistema València”(Ed. Andana 2022). Ecosistema València és un llibre-joc de cerca i troba on es representa la ciutat entesa com l'ecosistema format pels paisatges i territoris que habita la seva ciutadania. El punt de partida del projecte ha estat investigar diferents aspectes (històrics, ecològics, socials i culturals) per a, a partir d'elements reals, crear una sèrie de mapes conceptuals gràfics, a mode d’imatges sense paraules (atractives, comprensibles i reconeixibles per a la xicalla) amb què poder explicar i anomenar els diferents elements essencials que conformen i donen caràcter i identitat al nostre hàbitat. La seva manca de paraules i una gran varietat d'elements representats el converteixen, a més, en un candidat ideal per a la pràctica de la imaginació, la lectura oberta multilingüe i una eina útil per reflexionar sobre l'entorn i el lloc que habitem.
Què es farà al taller?: Com és la meua ciutat? la conec bé? què m'agrada o no d'ella? canviaria alguna cosa?
En una primera part aprendrem que és un mapa conceptual i crearem uns exemple en equip molt simples (escut tribu) a partir dels dibuixos del llibre. Després parlarem de la nostra ciutat/escola per poder crear individualment amb el que hem après crear el nostre propi escut de la nostra ciutat/escola. S'hi treballa l'observació, el treball en equip, la presa de decisions i la capacitat de síntesi sempre des d'un caràcter lúdic.
Colegio Territorial de Arquitectos de Castellón
964723535
15 personas ¡Aforo completo!